Επικοινωνία: +30.23320 27426
Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 25, Νάουσα

Ο πρώτος χορός της Φ.Ε.Ν.

Ο πρώτος χορός της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ναούσης

Ο πρώτος χορός που διοργάνωσε η Φιλαρμονική στις 2-4-1960, ήταν το κοσμικότερο γε­γονός της χρονιάς. Επειδή δεν υπήρχε κοσμικό κέντρο με τόσο μεγάλη αίθουσα, αποφασίστηκε να διαμορφωθεί κατάλληλα η αίθουσα του γυμναστηρίου της πόλεως. Με τη βοήθεια του διακοσμητή κ. Μ. Αντωνόπουλου, το γυμναστήριο μετατράπηκε σε ένα μοντέρνο χορευ­τικό κέντρο με θαυμάσια διακόσμηση. Οι τοίχοι είχαν μεταβληθεί σε ένα τεράστιο πολύχρω­μο πεντάγραμμο με σκόρπιες νότες και σε όλο το χώρο υπήρχαν διακοσμητικά δεντράκια, ενώ ο διακριτικός φωτισμός της αίθουσας, τον οποίο ανέλαβε ο Τάκης Δάρης, συντελούσε στην δημιουργία μιας πολύ όμορφης ατμόσφαιρας.

Για τις ανάγκες του χορού κατασκευάστηκε χορευτική πίστα καθώς και πάλκο, όπου έπαι­ξε η θαυμάσια ορχήστρα των Σπάθη-Καρανίκα, τραγούδησε δε η καλλιτέχνης του ραδιοφω­νικού σταθμού Θεσσαλονίκης Μαίρη Σταυρίδου.

Ο χορός ήταν υπό την προστασία του υπουργού Βορείου Ελλάδος κ. Θεολογίτη και άρχι­σε με τη μπάντα της Φ.Ε.Ν., που έπαιξε ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια ανέλα­βε τη διασκέδαση του κόσμου η ορχήστρα των Σπάθη-Καρανίκα. Η αίθουσα είχε γεμίσει ασφυκτικά και εκτός των Ναουσαίων υπήρχαν καλεσμένοι από Βέροια και Αλεξάνδρεια. Ο χορός αυτός σημείωσε τεράστια επιτυχία και συζητιόταν για πάρα πολύ καιρό.


Εισιτήριο από τον πρώτο χορό της Φ.Ε.Ν

Μπορεί να σας ενδιαφέρει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *